Jeugd

Badmintonnen bij de jeugd van Olympia

Bij BC Olympia’56 gaan plezier en prestatie hand in hand. Onder leiding van ervaren, gecertificeerde jeugdtrainers en begeleiders krijgen onze spelers training in alle aspecten van het badminton. Afhankelijk van leeftijd, leertempo en vaardigheden worden ze ingedeeld in een van de trainingsgroepen waar ze de begeleiding krijgen die aansluit op hun niveau. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de competitie uit te komen en toernooien te spelen.

Het doel van onze jeugdopleiding is om de spelers een goede basis bij te brengen op technisch en tactisch gebied, zodat zij op latere leeftijd aansluiting kunnen vinden bij de selectie- of recreantengroep.

Voor alle vragen met betrekking tot de jeugd kunt u contact opnemen met onze coördinator jeugd.  zie de contactpagina.


Wat houdt jeugd lidmaatschap in?

Gratis proefperiode

Mogelijkheid om vier keer gratis mee te doen voordat je lid wordt

2x per week badmintonnen

Olympia heeft twee trainingsavonden / -ochtenden

Spelen op jóuw niveau

Olympia heeft ruimte voor spelers van elk niveau, van recreanten tot 2e divisie landelijk

Trainen in groepsverband

Badminton is een individuele sport, maar er wordt gespeeld en getraind in groepsverband

Clubactiviteiten

Vele clubactiviteiten georganiseerd voor en door onze leden

Competitie & toernooien

Leden kunnen optioneel deelnemen aan competitie en toernooien

Trainingsgroepen

Mini’s

Maandag- en donderdagavond
18:00 – 19:30
Sporthal

Jeugdgroep 18.00 uur

 Maandag- en donderdagavond
18:00 – 19:30
Sporthal

Gemengde groep 19.00 uur

 Maandag- en donderdagavond
19:00 – 20:30
Sporthal


Trainers

Jan van Wijlick

Groepstrainer mini’s

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik begonnen met badmintonnen. Toen onze kinderen ook gingen badmintonnen bij BC Olympia ’56, vroeg de trainer om te ondersteunen tijdens de lessen. Vanaf die tijd heb ik veel over badmintonnen geleerd. Door gesprekken te voeren met ervaren spelers en trainers, trainerscursussen te volgen en goed te kijken naar wedstrijden heb ik veel ervaring opgedaan die ik toepas tijdens mijn trainingen.

Ik beleef er heel veel plezier aan om kinderen te leren badmintonnen. Als startend badmintonner kom je in mijn groep terecht. Het enthousiasme dat je afleest in de ogen van de kinderen die voor de eerste keer een oefening lukt, bijvoorbeeld een shuttle raken, geeft me voldoening. Waar ik ook van geniet is dat ouders “eventjes” met hun kind op de baan badmintonnen en vervolgens met moeite kunnen stoppen om naar huis te gaan.

Ton Vonk

Groepstrainer jeugdgroep

Als 12 jarige jeugdspeler ben ik begonnen met badminton en doorgegroeid tot in de 1e divisie. Al 35 jaar ben ik actief (geweest) als trainer bij clubs in Nederland (BV Heel , BC Rebeo , BCR Roermond, BC Olympia’56) en Duitsland (LSC Lobberich).

Sinds 15 jaar heb ik me helemaal toegelegd op het trainen van kinderen van 6 t/m 14 jaar. Ik krijg er energie van om talentvolle jeugd op te leiden/ begeleiden naar mooie resultaten, die hand in hand gaan met spelplezier en inzet. Na een aantal jaren heb ik het nog steeds erg naar mijn zin bij Olympia, dat in mijn ogen een grote familie is.

Bijzonder trots ben ik op de kinderen die grossieren in prijzen op de toernooien, met tot nu toe vier kampioenschappen in de competitie -11, de deelname aan het Nederlands kampioenschap voor district kampioenen -11 in Zutphen waar wij met Olympia twee keer Nederlands kampioen werden en een keer 2e in drie jaar tijd.  Ik hoop nog lang actief te blijven bij Olympia en hier mijn “pensioen”als jeugdtrainer/coach te mogen halen.


Veel gestelde vragen (FAQ)

Het is niet nodig om vooraf een afspraak te maken (dit mag natuurlijk wel, neem dan contact op met de contactpersoon jeugd). Je kunt ook gewoon eens langskomen in de sporthal tijdens onze zaaluren.

Voor nieuwe leden zijn er in de sporthal oefenrackets beschikbaar. Als je lid wordt dien je wel zo snel mogelijk een eigen racket aan te schaffen. Shuttles worden door de vereniging beschikbaar gesteld.

Onze vereniging biedt mogelijkheden voor zowel recreatieve jeugd als degene die iets meer willen. Spelers worden afhankelijk van leeftijd, leertempo, talent en motivatie ingedeeld in een van onze trainingsgroepen. Gekeken naar hun vooruitgang stromen ze geleidelijk door naar volgende trainingsgroepen.

Onze vereniging streeft er naar om jeugdtalenten uitdagende trainingen te bieden op hun niveau, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Indien hun niveau dit vereist kunnen spelers in  vervroegd doorstromen naar de (senioren)selectie. Verder onderhouden we goede contacten met trainers en badmintonscholen voor extra trainingsmogelijkheden.

Share this post