Junior Master Circuit (JM)

Het Junior Master Circuit is een circuit van twaalf -op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerde- toernooien dat wordt afgesloten met de Junior Master Finale. Het circuit is bedoeld voor gevorderde jeugdspelers en wordt gespeeld in de periode september tot en met mei. Het circuit kent vier leeftijdsklassen namelijk U11, U13, U15 en U17. In iedere klasse wordt jongens- en meisjesenkel gespeeld, meetellend voor de Junior Master Ranglijst, en verder ook jongensdubbel, meisjesdubbel en gemengddubbel. In het enkelspel wordt altijd gespeeld volgens het poule-afvalsysteem.

Ranglijst & tussentstand

Na ieder toernooi wordt de ranglijst bijgewerkt en gepubliceerd op de website van Badminton Nederland.

Junior Master Reglement

Aan toernooien voor het Junior Master Circuit worden aanvullende eisen aan de organisatie gesteld (te lezen in het Uitvoeringsreglement JM Circuit zoals opgesteld door Badminton Nederland). Bij elk toernooi zijn punten te behalen voor de Junior Master Ranglijst en de Nationale Junior Ranglijst Badminton. Ook het resultaat dat wordt behaald bij de Regionale Junioren Kampioenschappen telt mee voor deze ranglijsten. Na het laatste toernooi wordt de eindranglijst opgemaakt. De elf hoogst geplaatste spelers per onderdeel (jongensenkel en meisjesenkel) op de eindranglijst worden uitgenodigd voor de Junior Master Finale. Daarnaast wordt per onderdeel één wildcard verstrekt. De winnaar van de finale is de winnaar van het circuit in dat onderdeel van het desbetreffende seizoen.

Junior Master Cup

De Junior Master Cup wordt gespeeld op de zaterdag van de Dutch Open. Per onderdeel van het Junior Master Circuit speelt de nummer 1 van de eindranglijst van het Circuit tegen de winnaar van de Junior Master Finale in dat onderdeel. Is dit dezelfde speler dan wordt de nummer 2 van de eindranglijst voor de Junior Master Cup uitgenodigd.

Share this post